Безпека дітей - запорука майбутнього держави.

У Навчальному центрі Вибухотехнічної служби Нацполіції відбувся тренінг з вибухобезпеки для школярів.

Учні 9-Б класу у супроводі Виджак О.Я. завітали до Державної установи «Навчальний центр Вибухотехнічної служби Національної поліції України» та дізнались, як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних знахідок.

Такий пізнавальний захід для дітей влаштували за ініціативи Навчального центру та за сприяння начальника сектору ювенальної превенції УПД ГУНП у Львівській області майора Новачука Віктора Миколайовича та лейтенанта інспектора ювенальної превенції Шевченківського відділу поліції Кудрик Ольги Михайлівни.

Т.в.о. начальника ДУ «НЦ ВТС НПУ» майор поліції Інна Войтенко розповіла учням про роботу установи та зауважила, що це єдиний в Україні навчальний заклад, що здійснює підготовку фахівців вибухотехнічних підрозділів поліції.

Викладач Навчального центру Олег Ліщинський провів для школярів цікавий тренінг із вибухобезпеки. Звертаючись до присутніх, він наголосив, що надмірна допитливість може обернутися справжньою трагедією. Тож, аби не сталося лиха, слід оминати стороною будь-які підозрілі предмети та одразу ж повідомляти про такі знахідки дорослим.

Юнаки та дівчата з неабиякою цікавістю оглянули унікальну колекцією макетів саморобних вибухових пристроїв та боєприпасів, що знаходиться в Навчальному центрі.

Школярі дізналися, що такі «саморобки» є вкрай небезпечними, адже зловмисники маскують їх під виглядом звичайних предметів. Вибуховий пристрій може бути прихований навіть у книжці, дитячій іграшці чи яскравій коробці з-під цукерок, тож за жодних обставин не слід торкатися таких випадкових знахідок.

Окрім цього, школярі дізналися, яке обладнання використовують у своїй щоденній роботі фахівці вибухотехнічних підрозділів поліції, а також «познайомилися» з чотирилапим другом правоохоронців – службовою вівчаркою Лілу, яка вміє шукати вибухівку.

Насамкінець зустрічі працівники Навчального центру закликали школярів бути завжди обережними, дотримуватися їхніх порад та дбати про власну безпеку.

За матеріалами Державної установи «Навчальний центр Вибухотехнічної служби Національної поліції України», https://www.facebook.com/duncvts/

Кiлькiсть переглядiв: 137

Фотогалерея

СЗШ №30

79059, Львів, вул.Гетьмана Мазепи, 31, тел./факс (032)294-28-30

e-mail: School_30@ukr.net

Дата останньої зміни 19 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!